Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εισαγωγικό Σημείωμα..

Πολύ καλησπέρα σας..

Είμαι μία 25χρονη και  άνεργη τύπισσα, ολίγον απογοητευμένη με την υπάρχουσα κατάσταση.


Και φαντάζομαι πως υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που μου μοιάζουν. Τώρα όσοι από εσάς αναρωτιέστε γιατί έφτιαξα μπλογκ από το να κάνω κάτι πιο χρήσιμο, η απάντηση που θα λάβετε είναι μία: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

'Εχω λιώσει το ίντερνετ και μετά τα ποδαράκια μου στο να ψάχνω να βρω κάτι. Έστω κάτι. Και να πεις ότι δεν έχω προϋπηρεσία; Μα έχω. Αλλά έχω στο λάθος τομέα. Είμαι βρεφονηπιοκόμος. Με σεμινάρια και καταρτίσεις. Και με άλλα πτυχία. Στον τομέα μου δεν παίζει να βρω κάτι. Το περίεργο είναι ότι στη γειτονιά μου έχω πολλούς ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και κανένας δε θέλει άτομα. Γαμάτο;

Άρα απορρίπτεται η επιλογή του να δουλέψω ως βρεφονηπιοκόμος. Πάμε παρακάτω. Στις υπέροχες εκείνες αγγελίες που πλέον τις έχω μάθει απ' έξω και ανακατωτά. Μα είναι δυνατόν να ζητάνε συνεχώς μόνο τηλεφωνήτριες; Αλλά, όχι τηλεφωνήτριες βαρβάτες. Τηλεφωνήτριες σπαστικές. Που σε παίρνουν τηλέφωνο το μεσημέρι για να σε ενημερώσουν ότι βγήκε καινούρια σόλα παπουτσιού και ότι θα δεις τρομερές αλλαγές στη ζωή σου. Από εκείνες που μόλις τις ακούς να σου λένε καλησπέρα, τις βρίζεις και κλείνεις το τηλέφωνο χωρίς το παραμικρό ίχνος τύψης.

Υπάρχουν βέβαια και οι άλλες αγγελίες που στα στοιχεία εργοδότη έχουν βάλει:
  1. Δημητρις
  2. βασυλης
  3. ελενι
  4. κος πετρος
Μία φορά, δεν άντεξα και έστειλα βιογραφικό. (Παρεμπιπτόντως, το βιογραφικό μου πρέπει να είναι το μόνο πράγμα που κινείται τόσο πολύ στο ίντερνετ). Είχα και φωτογραφία πάνω, εγώ η πανέξυπνη. Με πήραν κατ' ευθείαν και μου έταξαν 2000 ευρώ και ένσημα. Ούτε βουλευτής να ήμουν. Η δουλειά αφορούσε σε σεξ σοπ. Και γαμώ τις επιλογές έκανα πάλι. Δεν κατηγορώ τα σεξ σοπ αλλά ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας, δε θέλω να δουλεύω και να προμοτάρω μαστίγια και δονητές.

Και τώρα έρχεται η ερώτηση.. Και τι δουλειά θέλεις να κάνεις ρε κοπελιά;;
Η σωστή απάντηση είναι η εξής: 'Αντε ντε;;
Νομίζω πως θα μπορούσα άνετα να δουλέψω ως γραμματέας, ως πωλήτρια, ως τηλεφωνήτρια σε τηλεφωνικές πληροφορίες, ως βρεφονηπιοκόμος, ως.., ως... κλπ.



Αυτά τα ολίγα από εμένα. Δεν έχω την απαίτηση να διαβάσει κάποιος τις βλακείες μου, απλώς, θέλω να πω και κάπου αλλού τον πόνο μου. Κι εδώ που ζω; Μόνο πλούσιες κυράτσες με τζιπ ίδιο στα τετραγωνικά με το σπίτι μου..

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ!

24 σχόλια:

golden είπε...

Καλά βρε παιδί μου , κάνεις κι εσύ αρχή Τρίτη και 13 ?
Μάλλον για ανθρακωρύχος στο Βέλγιο να ψάχνεις διαμάντια σε βλέπω .
Καλή αρχή και καλοστέριωτη !

Περιπλανώμενη δουλειοψάχτρα είπε...

Χαχαχαχαχα! Και το σκέφτηκα! Χαχαχα!
Εγώ με βλέπω έτσι ούτως ή άλλως!
Σε ευχαριστώ πάντως..

Μαίρη (Ginger) είπε...

Μιά χαρά αρχή έκανεις "κοπελιά"... μου την έσπαγε πάντα αυτό το κοπελιά όταν απευθυνόταν σε μένα. Τώρα μάλλον σκέφτονται γιαγιά αλλά δεν τολμούν ακόμα να το πουν. Περιμένουν στη γωνία να σκάσου μύτη καναδυό ριτίδες και μετά θα μου το πετάξουν στη μούρη. Λοιπόν μια χαρά αρχή έκανες και σε σημαδιακή μέρα. Δεν ξέρω πόσο γρηγορα θα βρείς δουλειά αλλά στο blogging θα τα πάς τέλεια γιατί το χιούμορ μετράει κι εσύ χιούμορ έχεις. Αντε κοριτσάρα με το καλό. Εγω θα επανέρχομαι.

bLoGirL είπε...

δύσκολοι καιροί... αν πιάνουν τα χέρια σου, σου συστηνω κατασκευες (κοσμηματα, διακοσμητικα) -όλο και κάτι πουλάει από αυτά... ή αλλιώς dealer καλλυντικών, τυπου Avon, αν είσαι εξωστρεφής και τα καταφέρνεις με τις κοινωνικές επαφές...
Τα καλύτερα σου εύχομαι

Περιπλανώμενη δουλειοψάχτρα είπε...

Ginger
Σε αγαπάω πολύ εσένα γιαγιάκα :)
Θα σε περιμένω και θα τα λέμε!
Η ρετσινιά του κοπελιά, νομίζω πως δε θα φύγει ποτέ από πάνω μου! Από εκείνο το καφέ που δούλευα και μετά από 5 χρόνια, συνεχίζει..

bLoGirL
Μωρέ τα χέρια μου πιάνουν και πολύ αλλά προτιμώ να είμαι υπάλληλος γιατί είμαι λίγο τεμπελίτσα..
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλοευχές!
Και χαίρομαι πολύ για την είσοδο σας εδώ..

Να 'στε καλά :)

Η Σακαφιόρα του Λεβάντε είπε...

έλα ρε συ καλώς ήλθες στο κλαμπ!
κ εγώ άνεργη νηπιαγωγός είμαι αλλά κλάιν..
δεν το βάζουμε κάτω!!
καλή αρχή!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; Τι έχουν τα σεξ σοπ???? Στας Ευρώπας είναι μια χαρά εργασία...

memayo.blogspot.com

Περιπλανώμενη δουλειοψάχτρα είπε...

Η Σακαφιόρα του Λεβάντε
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Στο να κλαίμε τη μοίρα μας, εγώ βάζω τα χαρτομάντηλα.. :)
Σ' ευχαριστώ!

memayo.blogspot.com
Δεν είπα εγώ ότι έχουν κάτι. Απλώς, νομίζω πως δεν είναι για εμένα αυτή η δουλειά. Άλλωστε, υπάρχουν και πιο όμορφες (που νομίζω ότι χρειάζεται πολύ αυτό) και πιο έμπειρες.
Εγώ, μέχρι βιολογικά καλλυντικά έχω φτάσει να προμοτάρω και αυτό γιατί τα είχε δικός μου άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχία και υπομονή και για δουλειά και στα blogs!

Περιπλανώμενη δουλειοψάχτρα είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κουλή μου. Να είσαι καλά..

ola de palabras... είπε...

Εμ, τι να σου κάνω; Βιάστηκα να παντρευτώ και να κάνω παιδί και τώρα είναι μεγάλο, αλλιώς να μου το κράταγες όταν πηγαίνω στη δουλειά!
Καλή αρχή σου εύχομαι και καλή πρωτοχρονιά!

ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ είπε...

καλοριζικο το μπλογκ σου..!!
φιλη..
μην φοβασαι δεν εισαι η μονη που
ψαχνει για δουλεια..
αλλα και πολλοις κοσμος..
υπομονη και κατι θα βρεθει..
βλεπεις εσυ δεν εχεις μπαρπα απο
την κορωνη..
που εχουν κατι αλλες..
στο διαταυτα..
ευχομαι ναμ βρεις τη δουλεια που εσυ θελεις...
μακαρι..
την καλησπερα μου..

χριστίνα.. είπε...

τι να πω...καλό κουράγιο; καλή δύναμη;
πόσα να αντέξεις και εσύ σε αυτή τη χώρα! όχι μόνο εσύ δηλαδή...
πάμε ολίγον κατά διαόλου, ή πιο ευγενικά κατά κρημνών...
οπότε οπλίσου με υπομονή, ψυχραιμία και ελπίδα...και σου εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Ανώνυμος είπε...

Πάει η ευκαιρία... Και στο sex shop ας δοκίμαζες.. Εγώ 2 χρόνια και άνεργη δεν θα λεγα όχι πάντως με τόσα χρήματα..
Μάλλον είσαι νέα στην αγορά..
Όπως και να' χει καλή σου συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις!!

Ελένη

Ανώνυμος είπε...

παιδιά οι δυσκολίες της ζωής πάντα είναι τεστ! διάβασε και θα περάσεις αλλιώς κάνε σκονάκι (ρίσκο). πάντως η κοπέλα τα λέει γαμάτα και σίγουρα θα βρει τι θα κάνει. όλοι έχουμε την σειρά μας εδώ! καλή τύχη τρελιάρα και καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

εχει περασει ενας ολοκληρος χρονος απο την στιγμη που ανεβασες αυτο το μπλογκ και ελπζω να μην ψαχνεσαι ακομη εγω οπως καταλαβαινεις ειμαι καινουργιος στην παρεα σας και νομιζω ο μοναδικος αντρας και ενα εχω να σου πω μετα απο 22 χρονια εργασιας σε οικογενειακη επιχειρηση καλουμαι λιγο πριν τα 40 και με δυο μωρα να βρω δουλεια ως ανιδεικευτος καπου οπουδηποτε

λουμπα είπε...

καλα και εγω με τρια πτυχια δεν βρισκω τιποτα και τρωω τα νυχια μου με αλατι για να κοψω την πεινα. δεν μαζευομαστε ολοι μαζι να κανουμε κανα κουμαντο;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ποντίκι είπε...

Κουραγιο ρε κατι θα βρούμε!!!! τι λες τώρα ο κοσμος πάει από το κακό στο χειρότερο... κουράγιο μονο... Ανεργοι Ανεργοι παντού είμαστε χιλιάδες... και.... τι;

Ανώνυμος είπε...

τελικά δουλειά βρήκες?

Ανώνυμος είπε...

...εν μέσω απελπισίας και δακρύων, μου την έδωσε και έκανα ένα σέρτς "θέλω δουλειά", και μου βγήκε το μπλογκ σου. Μπράβο βρε κοπελιά, αντιμετωπίζεις το χάλι μας με τέτοιο χιούμορ που μου έδωσες κουράγιο. Κι εγώ 2 πτυχία και καμιά εκατοστή πιστοποιητικά έχω, και δεν τα έχω καν κορνιζώσει γιατί κοστίζει.

Έχω να δηλώσω ότι στον ιδιωτικό τομέα είναι καθαρό λαχείο να βρει κανείς δουλειά με νορμάλ συνθήκες και χωρίς νταβατζιλίκια απο κομπλεξικό αφεντικό, και στο δημόσιο κάνεις την αίτησή σου, και βλέπεις να παίρνει τη θέση το παιδί του γείτονα που έβαλε βολευτή. Και χαλιέται κιόλας που ήρθε η ώρα να ξεκολλήσει τον απαυτό του από τον καναπέ της μαμάς.

Και συγνώμη κιόλας που πήρα φόρα και λέω τον πόνο μου, αλλά ίσως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσω απο κάπου. Θα τα πώ εδώ, και μετά, ποιός ξέρει, ίσως καταλήξω να τα λέω και στο CNN (με ανταπόκριση απο την φυλακή που θα βρίσκομαι, φυσικά).

Λένε 'κι αν έχεις τύχη διάβαινε'... κι αν δεν έχεις τί κάνεις? Αν δεν έχεις τύχη, πολιτικό μπάρμπα, πλούσιο μπαμπά, έναν άνθρωπο να σε στηρίξει έστω ηθικά τί κάνεις? Πώς ζείς? Πόσες πόρτες κλειστές έχω φάει στη μάπα, πόσα δανεικά έχω πάρει για τις αμέτρητες φωτοτυπίες που ζητάνε οι κωλοαιτήσεις τους, πόσες φορές μούτζωσα τον εαυτό μου που αρνήθηκα την βοήθεια κάποιου μαλάκα πολιτικάντη επειδή ήθελα να πορεύομαι αξιοκρατικά.

Πλέον έχω εξαθλιωθεί ψυχολογικά και οικονομικά, και ψάχνω οτιδήποτε. Το δικό μου ανέκδοτο είναι ότι οι συμβουλές μου στους άλλους πιάνουν, ενώ σε μένα είναι καταστροφικές.

Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνεις ακόμα,ή ψάχνεις κάτι καλύτερο, θα ήθελα να σου προτείνω κάτι που ίσως δεν έχεις σκεφτεί:

να φτιάξεις ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που να μπορείς να υποστηρίξεις μόνη σου. και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως ανεξάρτητη ειδικός στους βρεφονηπιακούς, στα σχολεία, στις παιδικές πτέρυγες των νοσοκομείων, κτλ. Αυτό θα μπορούσε να είναι κανόνες ασφαλείας στο σπίτι, ή με κάποιο οικολογικό ενδιαφέρον, αγάπη για τα ζώα ή για προστασία απο διάφορους κινδύνους -γιου γκετ δε πόιντ. Αλλά με γνώμονα το γεγονός ότι θα απευθύνεται σε παιδιά, μπορείς να το σχεδιάσεις να είναι διαδραστικό και ευχάριστο. Μετά προμοτάρεις λίγο τον εαυτό σου στέλνοντας μαιλς και ενημερωτικά, ακόμα και μέσα απο το facebook, και δουλεύεις ως ειδικός κάνοντας προγραμματισμένες επισκέψεις όπου σε χρειάζονται. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να πείσεις εναν - δύο ιδιωτικούς παιδικούς να σε βάλουν στο πρόγραμμά τους μια - δυό φορές την εβδομάδα και να διαφημίζουν τον σταθμό τους ότι διαθέτει και 'εκπαίδευση σε κανονισμούς ασφαλείας'. Αν ξεκινήσεις με τους δύο παιδικούς, μετά τα πράγματα θα είναι εύκολα, σε βλέπω μέχρι και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κοπελιά σου εύχομαι με την ψυχή μου ότι καλύτερο, και σε ευχαριστώ που με το μπλογκ σου μου πρόσφερες ένα ευχάριστο διάλειμμα απο την μαύρη αλήθεια μου.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

κοπελια σε καταλαβενω απολυτα κι εγω μια απο τα ιδια ειμαι...εχω βαρεθει να ψαχνω δουλεια να περνω τηλεφωνα και να λενε την γνωστη μαλακια "θελουμε με προεπιρεσια" και ρωταω πως να εχω προεπιρεσια αμα δεν μου δωσετε την ευκερια να δουλεψω??καποτε με ενιαζε τι δουλεια ειναι τωρα εχω φτασει σε σημειο που δεν με νιαζει τι δουλεια ειναι αν θα ειναι ωσ οικιακι βοηθος ι baby siter ακομα και σε σεξ σοπ αμα βρω θα παω η δουλεια δεν ειναι τροπη το πλ πλ να πουλισω καμια πλαστικια πουτσα ποσο δυσκολο να ειναι ???απο την στυγμη που στο τομεα που εχω πτυχιο δεν βρισκο δουλεια..το καλο οτι ειμαι 22 ακομα δεν ξερω εσεις αλλα εγω αμα μπορουσα θα επερνα το πρωτο αεροπλανο και θα εφεγα....

Erblina είπε...

Θέλω να ευχαριστήσω τη Δρ Έλεν που έφερε πίσω την αγαπημένη μου με τα ξόρκια της αγάπης της. Ο Μουρσέλι με χώρισε πριν από τέσσερις μήνες χωρίς λόγο, προσπάθησα να τον συζητήσω, αλλά με έκλεισε τελείως. Τον αγαπούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς έφευγε, έκλαψα και έγινα σκιά του εαυτού μου. Αλλά όλα άλλαξαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν είδα ένα σχόλιο σχετικά με το πώς η Δρ Έλεν βοηθά τους ανθρώπους με θέματα σχέσεων και γάμου, επικοινώνησα μαζί της και χαίρομαι που το έκανα γιατί τώρα ο φίλος μου επέστρεψε και με αγαπά ακόμα περισσότερο, υπόσχομαι ποτέ να με πληγώσει ξανά. Σας ευχαριστώ Dr Ellen για τη βοήθειά σας, είστε η καλύτερη. Για τους θεατές εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια για τη σχέση ή τον γάμο τους, σας αφήνω τα στοιχεία επικοινωνίας της Δρ Έλεν. Στείλτε email ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp+2349074881619
Η υπηρεσία του περιλαμβάνει επίσης
1. Ξόρκια για να κερδίσετε το λαχείο
2. Τα ξόρκια φέρνουν πίσω τον πρώην εραστή σου
3. Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
4. Άμεση θεραπεία του HIV/AIDS
5. Θεραπεία του καρκίνου
6. Ξόρκια αγάπης
7. Ξόρκια συμφιλίωσης
8. ξόρκια τοκετού και λύσεις υπογονιμότητας
9. Ξόρκια για την προστασία του κακού ματιού
10. Ξόρκια θανάτου
και τα λοιπά.
Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp: +2349074881619